EnergiWatch

Investeringsbank kalder ordreudvikling i Vestas for lunken

Ifølge investeringsbanken var der dog også positive elementer i tredje kvartal i form af to kontrakter som foretrukken leverandør til havvindprojekter.

Foto: Danbrit Akkumulator

Vestas sluttede sidste uge tredje kvartal af med en mindre håndfuld ordrer, som samlet set bragte de annoncerede bestillinger for perioden op på 1240 megawatt (MW).

Det var klart under indtaget af ordrer i samme periode året før på 3167 megawatt, men også en del under forventningerne, mener Citigroup ifølge Dow Jones Newswires.

Investeringsbanken antager i en kommentar, at de uannoncerede ordrer i tredje kvartal på niveauet med andet på 400 megawatt, og det vil bringe det samlede niveau af bestillinger op omkring 1600-1700 megawatt, hvilket er under konsensus på 3,8 gigawatt.

Der er dog flere positive elementer i udviklingen, selv om Vestas’ aktien mandag blev straffet med et minus på 0,3 pct., men aktien var på et tidspunkt mandag i minus med 6,8 pct.

”Selv om de annoncerede ordrer ser lunkne ud, var kontrakten som foretrukken offshore-leverandør på 1,2 gigawatt i Polen, og 1,1 gigawatt i England, begge på den nye 15 megawatt-platform, mærkbare positive udviklinger i kvartalet,” hedder det i en kommentar fra Citigroup.

Banken noterer sig også, at den nyligt vedtagne amerikanske lovgivning, under Inflation Reduction Act, med milliardstøtte og forbedrede vilkår til grøn energi, vil være en stær katalysator, som endnu ikke afspejles i ordrerne.

Vestas foretrukket til 1,1 GW

Vestas foretrukket til polsk havvindprojekt

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs