EnergiWatch

Macron vil øge farten på vindparkopsætninger

Det skal kun tage halvt så lang tid som i dag at få etableret vedvarende energi i Frankrig, siger præsidenten.

Foto: Stephane Mahe/AFP / POOL

Den franske præsident, Emmanuel Macron, siger torsdag, at han vil skære i bureaukratiet for at halvere den tid, det tager i Frankrig at få et vedvarende energiprojekt i gang.

Det er afgørende, på et tidspunkt hvor Europa står over for en alvorlig energikrise midt i krigen i Ukraine, understreger han ifølge Reuters.

Udtalelserne faldt i forbindelse med et besøg hos landets første havvindmøllepark, Saint-Nazaire-vindpark, der er opført ud for Bretagne. Projektet tog ti år at bygge og startede med at blive koblet op til nettet i denne måned.

Macron sagde i februar, at han ønsker, at Frankrig skal have omkring 50 havvindmølleparker i 2050, skriver Reuters endvidere.

Saint-Nazaire-vindpark er på samlet 480 megawatt bestående af 80 møller fra GE Renewable Energy med en størrelse på hver 6 megawatt.

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs