EnergiWatch

USA idriftsatte færre nye vindmøller første halvår

Aktiviteten er negativt påvirket af blandt andet forsinkelser, øgede omkostninger, mangel på arbejdskraft samt usikkerhed om den langsigtede føderale skattepolitik.

Foto: Janus Engel

Energiudviklere i USA fik i første halvår 5,72 gigawatt ny vindenergikapacitet i drift, hvilket var mindre end i samme periode sidste år, da 7,18 gigawatt blev idriftsat.

For solenergi var der tale om en tilbagegang til 3,9 gigawatt fra 5,71 gigawatt.

Sol- og vindenergi udgjorde dermed 67 pct. af den samlede kapacitetsudbygning mod 81 pct. året før.

Det skriver Recharge News med henvisning til data fra Federal Energy Regulatory Commission, FERC.

Aktiviteten er negativt påvirket af covid-relaterede forsinkelser, øgede driftsomkostninger som følge af høj inflation, mangel på arbejdskraft, forstyrrelser i forsyningskæderne, told og handelsrestriktioner samt usikkerhed om den langsigtede føderale skattepolitik, skriver Recharge News.

Per 30. juni havde USA 1,25 terawatt tilgængeligt installeret og gererende kapacitet, hvor vind udgjorde 140,5 gigawatt og solenergi 74,5 gigawatt svarende til henholdsvis 11,2 og 5,9 pct. af den samlede elproduktion.

Kombineret var sol og vindenergi dermed den tredjestørste kilde til energiproduktion efter naturgas og kul, som tegner sig for henholdsvis 554,5 og 221,4 gigawatt.

Rapporten fra FERC viser også, at solenergi har klart mest i pipelinen for udvikling de næste tre år, hvor der ligger 192,5 gigawatt, inkluderende 66,3 gigawatt i kapacitet, hvor sandsynligheden for opførelse betegnes som meget stor.

Udviklere af vind har 70,5 gigawatt i pipelinen for de næste tre år, hvor 17,4 gigawatt har høj sandsynlighed for opsætning.

Tallene er indsamlet før vedtagelsen af den hidtil største klimapakke i USA’s historie, som præsident Joe Biden tirsdag satte sin signatur på og dermed gjorde til lov efter tidligere vedtagelser i Kongressen.

Klima-, sundheds- og skattepakken har en værdi af cirka 430 mia. dollar. Det svarer til knap 3200 mia. kroner. Pakken skal blandt andet medvirke til at bekæmpe klimaforandringer og sænke priserne på receptpligtig medicin.

Lovpakken indeholder blandt andet en tiårig forlængelse af den vigtige skatterabatordning, PTC, for investeringer i vedvarende energiprojekter.

Årets vigtigste aftale i USA er indgået i kælderrum uden vinduer

Analytiker: Demokratisk enighed om lovpakke kan være ”gamechanger”

GE lancerer ny mølle til det amerikanske marked


Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs