EnergiWatch

Planer om en ny "bio-energipark" møder lokal modstand

Opstillingen af en solcellepark og et biogasanlæg, der har aktører som Danish Agro og en lokal landboforening i ryggen, møder stor modstand fra bekymrede borgere i området allerede tidligt i processen.

Foto: European Energy

Den nye, grønne satsning Odder Bioenergipark, der indebærer planer om etableringen af en solcellepark og et biogasanlæg vest for Torrild, møder lokal modstand.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Bag planerne er AURA Energi i form af sit datterselskab AURA VE og Bioenergi Østjylland A/S.

Selskabet Bioenergi Østjylland blev stiftet sidste år af Danish Agro, AURA VE og leverandørforeningen Bioenergi Østjylland ApS. Den sidstnævnte forening ejes af lokale landmænd i Odder og Skanderborg og Landboforeningen Odder-Skanderborg.

Odder Kommune afholdt mandag aften det andet borgermøde om bioenergiparken, og her var modstanden fra knap 250 borgere til at mærke. Det indebar blandt andet buh-råb til Odders borgmester Lone Jakobi (S) fra de fremmødte.

Ansøgningen fra Odder Bioenergipark er i en foroffentlig høring, og der kan indsendes indsigelser indtil 24. august. Først derefter begynder forvaltningen at se på indsigelserne og præsentere dem for politikerne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Kommune varsler krav til solcelleanlæg på landbrugsjord

Aura og Danish Agro vil investere milliard i VE frem mod 2025

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs