EnergiWatch

Ørsteds norske havvindselskab indgår nyt samarbejde

Blåvinge, der er et partnerskab mellem Ørsted, Fred. Olsen Seawind og Hafslund, har indgået samarbejde om forankring af flydevind med olie- og gasaktøren APL.

Foto: Mathias Svold/INDBLIK

Det norske havvindmarked står endnu overfor en større opblomstring, og selskaberne holder sig derfor også til i disse tider. Det gælder ikke mindst Ørsteds norske havvindsamarbejde med Fred. Olsen Seawind og Hafslund, der går under navnet Blåvinge.

Blåvinge har således også været på jagt i den norske leverandørindustri og har fanget sig et samarbejde med norske APL, der primært beskæftiger sig med olie og gas. Denne gang skal APL dog samarbejde med Blåvinge om forankring af flydende vindmøller.

”Dette er en spændende og vigtigt samarbejde for os. At vi som udvikler kan arbejde tæt sammen med leverandørerne allerede i en tidlig fase, giver en unik mulighed for at finde de bedste løsninger til at reducere omkostningerne. Dette kan også bidrage til at gøre norske leverandører mere konkurrencedygtige i et globalt havvindmarked,” siger Lars Bender, adm. direktør i Fred. Olsen Seawind.

APL har gennem flere år arbejdet med at udvikle løsninger til netop flydevind, der sammen med bundfast havvind udgør Blåvinge-partnerskabets fokusområder.

Blåvinge sigter mod at få del i de to nuværende udbudte licensområder Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Da aftalen mellem Blåvinge og APL primært omfatter flydende havvind, er det dog Utsira Nord på 1,5 GW, der er på sigtekornet.

Ørsteds norske havvindselskab indgår nyt samarbejde om flydevind

Norske havvindområder har markant vindforskel


Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs