EnergiWatch

Finanshus: Stigende møllepriser giver Vestas håb om marginbedring

"Mens makrousikkerheden fortsat er høj, og timingen er usikker, understøtter den fortsatte stigning i de gennemsnitlige priser et gradvist opsving i marginer og er et vidnesbyrd om selskabets stærke markedsposition," vurderer det norske finanshus Pareto.

Foto: vestas

En uændret prognose fra Vestas er positivt set i lyset af de seneste nedjusteringer fra nogle af selskabets konkurrenter.

Samtidig skaber stigende møllepriser begrundet håb om en kommende marginforbedring, selvom ordreindgangen i andet kvartal var skuffende.

Det vurderer finanshuset Pareto efter vindmølleproducentens regnskab for andet kvartal.

"Overordnet et understøttende regnskab efter vores vurdering, trods bløde kvartalsresultater," skriver Pareto, som har en købsanbefaling for aktien med et kursmål på 215 kr.

Ordrerne i kvartalet er blevet indgået til en gennemsnitlig pris på 0,96 mio. euro per megawatt, hvilket var 8 pct. mere end kvartalet før og 22 pct. mere end i samme kvartal sidste år.

"Mens makrousikkerheden fortsat er høj, og timingen er usikker, understøtter den fortsatte stigning i de gennemsnitlige priser et gradvist opsving i marginer og er et vidnesbyrd om selskabets stærke markedsposition," skriver Pareto.

 

Vestas venter bedre servicemargin de kommende kvartaler

Analytiker: Guidance holder Vestas oven vande

Finansdirektør efter Vestas-underskud: Vi er komfortable med vores finansielle styrke og balance

Vestas vil fortsætte med at hæve møllepriserne 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs