EnergiWatch

Dansk projekt skal med 24 millioner sætte skub til grøn omstilling

Med en større bevilling fra Innovationsfonden skal projektet AI-Power øge effektiviteten af elektronik ved hjælp af algoritmer udviklet af kunstig intelligens.

Foto: Casper Dalhoff/IND

De næste fem år skal en række aktører sammen med Aalborg Universitet arbejde på at sikre bedre, billigere og mere pålidelig vedvarende energi. Med 24 mio. kr. i hånden fra Innovationsfonden vil projektet AI-Power således øge effektiviteten gennem algoritmer dannet af kunstig intelligens.

"Hvis vi skal lykkes med at omstille vores energiforsyning fra fossile brændsler til vedvarende energikilder, er det helt centralt, at vi udvikler og forfiner teknologier, der kan gøre vores elektronik bedre, billigere og mere pålideligt," siger professor Frede Blaabjerg fra AAU, som også er projektleder på AI-Power, i en meddelelse.

I projektet vil aktørerne, der foruden AAU består af Neurospace, Xtel Wireless, Danfoss Drives og Nordic Ultra Capacitor Engineering Research Centre, skabe bedre data for effektelektronik med mål om at reducere både energitab og omkostninger til vedligeholdelse.

"Med AI-Power vil vi kunne blande AI med ingeniørfaglig viden om effektelektronik. Dermed vil vi formentligt kunne skabe bedre algoritmer og analyser med mindre data. Det betyder, at mange flere af vores kunder vil kunne bruge maskinlæring til at forbedre deres produktion. Der er ingen tvivl om, at vi vil få mere at lave, og forudsigelsen er, at vi kommer til at fordoble størrelsen på vores virksomhed," siger Rasmus Steiniche, adm. direktør ved Neurospace.

Nyt testcenter for elektronik til vindmøller får million-bevilling

Velux-millioner går til vindmølleforskning

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs