EnergiWatch

Ørsted og Petro Vietnam indgår partnerskab om havvind

"Dagens indledende aftale mellem Ørsted og PTSC M&C viser endnu et skridt fremad i vores ambitioner om at arbejde tæt sammen med lokale leverandører for at kickstarte Vietnams nye offshore vindindustri," sigers Ørsteds landechef i Vietnam.

Foto: Ørsted / PR

Ørsted og Petro Vietnam Technical Services Corporation Mechanical & Construction, PTSC M&C, har indgået en aftale om at indlede et samarbejde om havvindmølleprojekter i Vietnam og globalt.

Det skriver mediet offshorewind.biz.

Samarbejdet har til formål at levere transformerstationer til Ørsted og T&T's for at understøtte selskabernes multi-gigawatt-pipeline af offshore-vindmølleprojekter i Vietnam.

Ud over dette indenlandske aspekt har samarbejdet også et eksportaspekt for at støtte Ørsteds globale pipeline af havvindprojekter.

"Ørsted er klar til at støtte Vietnam i at frigøre sit fulde havvindpotentiale. Vietnam har nogle af de bedste betingelser i Asien for havvindkraft, mange fremragende ingeniørvirksomheder og en højt kvalificeret arbejdsstyrke," siger Sebastian Hald Buhl, chef for Ørsted Vietnam og fortsætter:

"Dagens indledende aftale mellem Ørsted og PTSC M&C viser endnu et skridt fremad i vores ambitioner om at arbejde tæt sammen med lokale leverandører for at kickstarte Vietnams nye offshore vindindustri."

Sammen arbejder Ørsted og T&T Group med en lang række lokale partnere og leverandører for at levere Vietnams første flagskibs havvindmølleprojekter, der sigter mod et projekt i det centrale sydlige område og et i det nordlige område inden 2030.

 

Ørsted finder ny chef til Asien-Stillehavsregionen

Erria sikrer sig stor kontrakt med Ørsted

Siemens Gamesa får ros for effektiv eksekvering 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs