EnergiWatch

Aalborg Havn anser PTX som fremtidig kerneforretning

Der er en positioneringskamp i gang på de danske havne, når det drejer sig om at tiltrække investeringer i grøn brint. Aalborg Havn anser det endda som en fremtidig kerneforretning.

Foto: Thomas Borberg

Havneindustri er oplagte områder for PTX-teknologi blandt andet pga. den store industri, der ofte er tilstede i forvejen. Det statslige gasselskab, Evida, har tidligere sat otte konkrete havnebyer på landkortet som steder, hvor det ville være oplagt at styrke infrastruktur til grøn brint.

Ligeledes viste en tidligere rundspørge af avisen Børsen viste, at halvdelen - 21 ud af 42 - adspurgte havneselskaber ser en rolle for sig selv i PTX-industrien.

Nu sætter udviklingschef hos Port of Aalborg ord på mulighederne i brintproduktion til samme avis.

“Som jeg ser landskabet blandt alle de danske havne, så er der en positioneringskamp i gang. Der popper planer om projekter op alle steder, hvor både udviklere, havne og andre spillere er med, og det er jo nogle enormt store investeringer, der skal til, hvis projekterne skal gennemføres,” siger Jesper Raakjær, som også bærer titlen professor i havneudvikling ved Aalborg Universitet, til avisen.

Der er store perspektiver i PTX-teknologien for havneindustrien, og Aalborg Havn anser det som deres ”license to operate” at være en del af udviklingen.

”Vi ser ikke kun på det område, fordi det er sjovt, og fordi vi synes, at man bør gøre det. Vi ser det faktisk som vores “license to operate” og der, hvor en stor del af vores fremtidige forretning vil være. Der vil komme virksomheder til, som arbejder med grøn teknologi og jo mere grøn teknologi, vi har i vores område, des mere tror vi også, at vi kan tiltrække nye spillere,” siger han.

Evida sætter otte havnebyer på kortet for fremtidens CO2- og brintinfrastruktur

Danske havne kæmper om spirende marked for grønne brændstoffer

Shell vil bygge Europas største brintfabrik

EKF efterlyser brintens one-stop-shop

PTX-partnerskab får otte nye medlemmer

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs