EnergiWatch

Nextera-topchef ser kæmpe efterspørgsel på grøn energi

"Gaskraft fortsætter med at blive dyrere. Det skaber et ton efterspørgsel på vedvarende energi, og jeg ser ikke, at det ændrer sig," lyder det fra den amerikanske topchef.

Foto: NextEra Energy/PR

Det amerikanske energiselskab Nextera, der anses for at være en af de aktører, som er længst fremme i transformationen mod vedvarende energi, ser enorm efterspørgsel på grønne energiløsninger.

"Gaskraft fortsætter med at blive dyrere. Det skaber et ton efterspørgsel på vedvarende energi, og jeg ser ikke, at det ændrer sig," sagde selskabet topchef, John Ketchum, fredag på en telekonference, ifølge Bloomberg News.

Nextera har selv ageret offensivt i det forgangne kvartal og i de tre måneder øget sin udviklingsportefølje med næsten 20 GW vedvarende energi. Heraf tegner batteriløsninger sig for det meste, mens solenergiprojekter udgør 1200 MW og vind 815 MW.

Energiselskabet Nextera overgik i øvrigt fredag analytikernes forventning for indtjeningen i årets andet kvartal. Den justerede indtjening per aktie endte på 0,81 dollar mod et estimat fra analytikerne på 0,76 dollar. Omvendt endte omsætningen en anelse under det spåede på 5,18 mia. dollar, men 5,19 mia. dollar var forventningen.

Aktien i Nextera steg fredag med 1,8 pct.

Lærernes Pension investerer fortsat i kul trods eksklusion siden 2017: ”De har et forklaringsproblem” 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs