EnergiWatch

Energistyrelsen sender Hofor-havvindpark i høring

Energistyrelsen og Hvidovre Kommune vil igangsætte offentlig høring på Aflandshage Vindmøllepark hen over sommeren.

Foto: PR / Hofor

Frem til d. 6. september kan borgere, organisationer, myndigheder og andre komme med bemærkninger til Hofors havvindmøllepark Aflandshage, oplyser Energistyrelsen i en meddelelse.

Energistyrelsen gennemførte i perioden 9. november 2021 – 20. februar 2022 en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten for vindmølleparken, og nu skal der altså foretages en ny høring. Her får offentligheden mulighed for at komme med bemærkninger til det nye materiale, der er udarbejdet i forlængelse af den forudgående høring, der også tæller Hofors ansøgning om etableringstilladelse.

"Energistyrelsen og Hvidovre Kommune opfordrer offentligheden og berørte myndigheder til at indsende bemærkninger til ansøgningen og det øvrige høringsmateriale. Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 6. september 2022," skriver Energistyrelsen.

I den forundersøgelsesrapport, der blev godkendt i juni, arbejdes der med tre mulige projektbeskrivelser med mellem 26 møller på en størrelse mellem 9,5 og 11 MW. De overordnede rammer begrænser dog møllernes tiphøjde til 220 meter.

Når Hofor har fastlagt sig på et design – og såfremt der udstedes etableringstilladelse efter endt høringsfase – forventes parken sat i drift i 2025.

Hofor kan gå videre med 300 MW kystnær havvind

Hofors havmøller kan redde Ørsteds brintprojekt

Hofor sætter hold til kystnære parker

Lynetteholm kan kollidere med Hofors havvindparker

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs