RWE starter jordbundsundersøgelser på Thor

Et forskningsfartøj har allerede påbegyndt geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne, mens yderlige to skal sættes ind i den kommende tid.
Foto: RWE
Foto: RWE

Tyske RWE sætter gang i at undersøge jordbunden ud for den jyske vestkyst, hvor havvindmølleparken Thor på 1 GW skal stå klar om fem års tid.

Op til tre forskningsfartøjer skal derfor indhente geotekniske data fra havbunden cirka 22 kilometer fra Thorsminde Havn, som RWE har valgt som servicehavn til den kommende møllepark.

Det geologiske forskningsfartøj Fugro Scout har allerede påbegyndt geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne. Oplysninger fra boringerne skal bruges til at verificere eksisterende data og give yderligere geotekniske parametre. Det skal bidrage til et detaljeret design og optimering af fundamenterne for både transformerstationen og havvindmøllerne.

”Vi ser frem til at bruge de data, Fugro har indsamlet, til at starte designarbejdet for hovedkomponenterne i vores Thor Havvindmøllepark. Med Thor har vi to projekter ud for den danske kyst, og det betyder, at RWE yder et stort bidrag til Danmarks energiomstilling. Danmark har meget gunstige vindforhold og har ambitioner om at indsætte endnu flere offshore-projekter ud for den danske kyst – og som RWE ønsker vi at være en del af denne udvikling,” siger Günther Fenle, projektdirektør for Thor Offshore Wind Farm hos RWE Renewables.

To yderligere specialiserede fartøjer fra Fugro skal også støtte undersøgelsen fra midten af juli og fremefter.

Havmølleparken Thor skal stå klar senest i 2027, og RWE begynder derfor at etablere sig i Thorsminde Havn i løbet af foråret 2023. I løbet af 2026-2027 overgår RWE til drift af vindmølleparken og servicecentret etabler

RWE får tilladelse til forundersøgelser på Thor

RWE vælger Thorsminde som servicehavn

RWE og Energinet laver netaftale på Thor

RWE: Fair at spørge, om havvind bør afgøres ved lotteri

Thors tyske sejrherre er i dialog omkring energiøerne

RWE underskriver aftale om Thor

Milliardinvestering afgjort ved lodtrækning: Vindauktion under kraftig kritik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs