EnergiWatch

RWE starter jordbundsundersøgelser på Thor

Et forskningsfartøj har allerede påbegyndt geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne, mens yderlige to skal sættes ind i den kommende tid.

Foto: RWE

Tyske RWE sætter gang i at undersøge jordbunden ud for den jyske vestkyst, hvor havvindmølleparken Thor på 1 GW skal stå klar om fem års tid.

Op til tre forskningsfartøjer skal derfor indhente geotekniske data fra havbunden cirka 22 kilometer fra Thorsminde Havn, som RWE har valgt som servicehavn til den kommende møllepark.

Det geologiske forskningsfartøj Fugro Scout har allerede påbegyndt geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne. Oplysninger fra boringerne skal bruges til at verificere eksisterende data og give yderligere geotekniske parametre. Det skal bidrage til et detaljeret design og optimering af fundamenterne for både transformerstationen og havvindmøllerne.

”Vi ser frem til at bruge de data, Fugro har indsamlet, til at starte designarbejdet for hovedkomponenterne i vores Thor Havvindmøllepark. Med Thor har vi to projekter ud for den danske kyst, og det betyder, at RWE yder et stort bidrag til Danmarks energiomstilling. Danmark har meget gunstige vindforhold og har ambitioner om at indsætte endnu flere offshore-projekter ud for den danske kyst – og som RWE ønsker vi at være en del af denne udvikling,” siger Günther Fenle, projektdirektør for Thor Offshore Wind Farm hos RWE Renewables.

To yderligere specialiserede fartøjer fra Fugro skal også støtte undersøgelsen fra midten af juli og fremefter.

Havmølleparken Thor skal stå klar senest i 2027, og RWE begynder derfor at etablere sig i Thorsminde Havn i løbet af foråret 2023. I løbet af 2026-2027 overgår RWE til drift af vindmølleparken og servicecentret etabler

RWE får tilladelse til forundersøgelser på Thor

RWE vælger Thorsminde som servicehavn

RWE og Energinet laver netaftale på Thor

RWE: Fair at spørge, om havvind bør afgøres ved lotteri

Thors tyske sejrherre er i dialog omkring energiøerne

RWE underskriver aftale om Thor

Milliardinvestering afgjort ved lodtrækning: Vindauktion under kraftig kritik

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs