EnergiWatch

Eurowind klar med 2,5 GW til regeringens ambition for grøn strøm på land

Fem energicentre med en kombination af sol, vind, batterier og grøn brint kan stå klar inden for få år, fastslår topchef, der kun har ét ønske til politikerne: Lad markedet håndtere det, frem for at forsøge at topstyre den lovede udbygning.

Sådan forestiller Eurowind at en energiklynge kunne se ud.

Sidste år var de danske landmøller og solceller blot decimaler fra at for første gang at producere 10 TWh strøm. Den foreløbige kulmination på mere end 40 års satsning på vedvarende energi. Med den energiaftale, et bredt flertal i Folketinget vedtog i forrige uge, skal der dog langt mere fart på processen; for over de kommende blot syv et halvt år skal produktionen af vedvarende energi på land firedobles.

For at det skal lade sig gøre, er såvel lokal- som landspolitikere begyndt at tale om etableringen af store energiklynger på land. Energiøer på land, kalder KL konceptet, mens regeringen efter aftalen vil sætte gang i en screening for at finde 10-15 større landområder, hvor der kan etableres store energiparker.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs