EnergiWatch

Vestas sælger projekt på 183 MW

Projektet er udviklet af Steelhead Americas, som er Vestas’ nordamerikanske udviklingsselskab.

Foto: Vestas / PR

Vestas har solgt vindmølleprojektet Delta i staten Mississippi i USA til energiselskabet AES, fremgår det af en pressemeddelelse torsdag fra vindmølleproducentens amerikanske datterselskab, Vestas-American Wind Technology.

Projektet udvikles af Steelhead Americas, som er et projektudviklingsselskab ejet af Vestas.

Vindmølleproducenten kalder frasalget ”en milepæl” i bestræbelser på at udvide tilstedeværelsen inden for udvikling af vedvarende energi og åbne op for potentialet på markedet i USA.

Delta er faktisk det første vindmølleprojekt i Mississippi, og det demonstrerer ifølge selskabet ”selskabets rolle i at åbne nye vindmarkeder på tværs af USA”.

Steelhead Americas har udviklet projektet helt fra bunden.

”Ved at tilføje projektudvikling til vores brancheførende teknologi- og driftsportefølje har vi implementeret vores brancheekspertise bredere på tværs af værdikæden,” siger chef for udvikling for Vestas North America Chris Rogers i meddelelsen.

Vestas’ nordamerikanske projektudviklingsforretning har over 3 gigawatt vedvarende energiprojekter i pipelinen. Det er også noget, som kommer den traditionelle vindmølleforretning hos Vestas til gode.

Siden etableringen af Steelhead Americas i 2016 har det genem udvikling og co-udvikling støttet Vestas i at sikre over 3350 megawatt-vindmølleordrer i Nordamerika.

Analytiker: Vestas risikerer nervøse investorer uden ketchupeffekt på ordresiden

Vestas opprioriterer sit sats på projektudvikling

Vestas’ teknologidirektør opfordrer til sænket nyudviklingstempo


Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs