EnergiWatch

OX2 ansøger om svensk havpark på 5,5 GW

Med indlevering af etableringsansøgning tager den svenske udvikler næste skridt mod svensk havmøllepark på op mod 370 havmøller på op til 370 meters højde.

Foreløbigt er det kun de 16 gamle 3 MW-møller, der fylder mellem Øland og Gotland. Det kan ændre sig radikalt. | Foto: RWE Renewables

Direkte oversat er Aurora latin for daggry. Det er samtidig også navnet på den svenske udvikler OX2's planlagte havmølleprojekt mellem Gotland og Øland. En ganske passende analogi, for efter omkring ti års komplet stilstand er det svenske marked for havvind langt om længe begyndt at rykke på sig i disse år.

Imidlertid bliver det for OX2's projekts vedkommende et af de slags daggry, der bryder sammen med skarp stråleglans. For projektet, som der nu er indleveret ansøgning om etableringstilladelse på, er planlagt til at skulle bestå af op mod 370 møller med en tiphøjde på op til 370 meter. De skal samlet give en kapacitet på 5,5 GW med en produktion på 24 TWh – svarende til 88 pct. af Sveriges samlede produktion fra vind i hele 2021.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs