EnergiWatch

Siemens Gamesa går i partnerskab med koreansk mølleproducent

"Adskillige Sydkorea-fokuserede fronter" som nye produktionsanlæg til havmøller er omdrejningspunktet i den hensigtserkæring, Siemens Gamesa har indgået med koreansk producent, der selv lancerede en havmølle til hjemmemarkedet tidligere i år.

Foto: Siemens Gamesa

I takt med at udbygningen med havvind ekspanderer stadig længere væk fra sit udgangspunkt i Nordsøen, stiger også mængden af nye samarbejdskonstellationer. Det er mest udtalt blandt projektudviklerne, hvor det efterhånden snarere er reglen end undtagelsen, at de erfarne aktører allierer sig med lokale partnere. Men det sker også fortsat hyppigere længere nede i værdikæden.

Det klassiske eksempel er hvor en komponentproducent forener sin ekspertise og netværk med lokal produktionsvirksomhed. Det være sig for at leve op til krav om lokal produktion, eller fordi det er for dyrt og risikabelt at etablere egen fabrik i nye markeder. Men det seneste års tid har også aktørerne øverst i leverandørkæden også indgået iøjenfaldende samarbejder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs