EnergiWatch

Solcelleudviklere mærker voksende prispres

Stigende efterspørgsel kombineret med høje råvarepriser og dyr transport udfordrer solcelleudviklere og sætter marginerne under pres.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Stor indenlandsk efterspørgsel i Kina, hvor størstedelen af verdens panelproduktion foregår, krydret med fortsat høje priser på råvarematerialer og transport har lagt i kakkelovnen til en stigende pres på de danske solcelleudviklere.

Det skriver Børsen.

“Vi bliver presset enormt på priserne nu. Energipriserne er steget, og det samme er råmaterialepriserne og transportomkostningerne. Samtidig kigger vi ind i et marked, som efterspørger mere og mere. Det får også priserne til at stige. Så vi bliver udfordret på mange leder og kanter,” siger Glenn Aagesen, driftsdirektør hos Nordic Solar, der opfører og udvikler solcelleparker, til Børsen.

Selskabet oplyser til mediet, at man anslår, at etableringsomkostningerne (capex) for at opføre en solcellepark er steget omtrent 30 pct. det seneste år.

Nordic Solar indgår elkøbsaftale med papirfabrik

Nordic Solar sætter gang i forsinket solpark

Nordic Solar rejser en kvart milliard endnu hurtigere end ventet


Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs