EnergiWatch

Nordex' toplinje svandt ind og underskuddet øgede i første kvartal

Underskuddet lyder nu på 150 mio. euro hos den tyske mølleproducent, der selv forklarer det med stigende omkostninger til råvarer og logistik.

Foto: Nordex

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex er tirsdag morgen kommet med regnskab for første kvartal, der vidner om en svær start på regnskabsåret 2022 med en svindende toplinje og driftsunderskud.

Regnskabet skulle være offentliggjort i starten af maj, men blev forsinket som følge af et hackerangreb i slutningen af marts, fremgår det af opdateringen.

”Starten på 2022 har været svær og har afgjort udspillet sig vanskeligere, end nogen havde ventet. Der er betydelige forstyrrelser i forsyningskæderne, og omkostningssituationen er fortsat volatil,” siger topchef José Luis Blanco.

”Vores underliggende drift fortsætter dog med at fungere trods risiciene med godt momentum for ordreindgangene. En forbedring af vores priser bør understøtte forbedringen af marginerne frem mod vores mellemlange strategiske målsætning om en EBITDA-margin på 8 pct.,” fortsætter han.

Nordex solgte i første kvartal for 933 mio. euro mod 1251,2 mio. euro i samme periode et år forinden. Konsensus blandt to analytikere, som Bloomberg News har adspurgt, var en omsætning på 1250 mio. euro.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) viste et underskud på 88,9 mio. euro mod et overskud på 10,4 mio. euro et år forinden.

Underskuddet skyldes stigende råvare- og logistikomkostninger, skriver selskabet i regnskabet.

På bundlinjen steg underskuddet til 150,5 mio. euro mod 54,7 mio. euro i første kvartal af 2021.

I første kvartal installerede Nordex 197 vindmøller i 12 forskellige lande med en samlet kapacitet på 867 MW. Til sammenligning blev der i første kvartal af 2021 installeret 381 vindmøller i 19 lande.

Ordreindgangen eksklusive servicesegmentet landede på 903 mio. euro mod 911 mio. euro i samme kvartal et år forinden, mens den nominelle energiproduktion endte på 1165 MW mod 1247 MW sidste år.

Nordex nedjusterede den 24. maj sine forventninger til regnskabsåret 2022. Prognosen fastholdes i regnskabet, og der ventes således fortsat en omsætning på 5,2-5,7 mia. euro og en EBITDA-margin på minus 4 til 0 pct.

Tysk børs dropper Nordex fra indeks

Nordex får stor vindmølleordre i Colombia

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs