EnergiWatch

Kraka: Politikene bør overveje massiv udbygning af billig sol og vind på land

Kraka Advisory skriver i en ny analyse, at politikerne bør overveje en massiv udbygning af sol og vind på land, da det er både billigere og hurtigere at bygge end havvind.

Foto: Vattenfall

Det er betydeligt hurtigere at realisere sol og vind på land end på havet, og derfor er de to teknologier den hurtigste vej til både uafhængighed af fossile brændsler og Danmarks evne til at være nettoselvforsynende, hvis der er et politisk ønske om at adressere de udfordringer på den korte bane.

Det skriver tænketanken Kraka i en ny analyse med navnet "Danmark har brug for hurtig og omkostningseffektiv udbygning af vedvarende energi". I analysen skriver Kraka, at diskussionen omkring Danmarks udbygning af vedvarende energi bør tage udgangspunkt i "såvel hastighed, omkostningseffektivitet og forskellige hindringer for alternative udbygninger."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs