EnergiWatch

Borgergruppe fortsætter kamp for lokalejet havmøllepark på Bornholm

Trods forlag om ny placering blokeres lokalejet havmøllepark fortsat af den statslige reservation. Initiativgruppen bag håber dog fortsat, at parken kan være i drift om fire år og afviser, at det risikerer at blokere for andre grønne projekter på Bornholm.

Kriegers Flak er fortsat Bornholms nærmeste havmøllepark. | Foto: Vattenfall

Over den seneste måneds tid har der været et veritabelt stormløb mod åben dør-ordningen for kystnær havvind. Energistyrelsen har modtaget ikke færre end 15 ansøgninger om opførelse af projekter ud for kysterne i såvel Vest-, Nord- og Østjylland, Sjælland, Lolland og Falster. Imidlertid er ingen kommet fra den ø, der over de kommende dage er det ubetingede centrum for blandt andet den danske energibranche; Bornholm.

I 2020 præsenterede det nystiftede Bornholms Havvindmøllelaug ellers sine planer for et projekt på 100 MW ud for klippeøens sydvestlige kyst. Det blev dog hurtigt skudt ned fra myndighederne med den i udgangspunktet paradoksale begrundelse, at det planlagte projekt var placeret i et område, der er reserveret af staten. Området blev således spærret i 2012 med henblik på at bruge arealet til – kystnære havvindmøller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs