EnergiWatch

Luftfragtoperatør investerer i solceller på Københavns Lufthavn

Worldwide Flight Services har indgået en tocifret millionaftale med NRGreen om etablering af 1,4 MW solceller på toppen af fragtterminal 1, 2 og 3.

Solceller på fragtterminaler. | Foto: Worldwide Flight Services

Solceller skal sænke udledninger ved Københavns Lufthavn, hvor luftfragtoperatøren World Flight Services har indgået en aftale med NRGreen om 1,4 MW solceller på toppen af fragtterminalerne 1, 2 og 3.

"Worldwide Flight Services er en del af en supply-chain, hvor også vores kunder, leverandører og myndigheder har den grønne dagsorden på agendaen," siger World Fligth Services’ managing director for Skandinavien, Thomas Egeland.

"Så vi er meget stolte og spændte over at kunne fortælle dem, at vi snart vil nedsætte CO2- udledning med omkring 240 ton årligt. Vi satser endvidere på at den energi, vi kommer til at have i overskud, kan indgå i lokalområdet i lufthavnen, så andre også kan få glæde og gavn af solkraften."

World Flight Services har indgået en finansieringsaftale med NRGreen, der skal gøre investeringen omkostningsneutral ved at det månedlige afdrag svarer til den månedlige energibesparelse.

"Vi har som den eneste virksomhed i Danmark mulighed for at hjælpe med faciliteringen af en meget gunstig finansieringsordning for virksomheder, der ønsker at investere i grønenergi. Den går helt enkelt ud på at virksomheden betaler med sine besparelser, og derfor vil investeringen ikke mærkes på pengepungen. Man kan kalde det for en slags moderne ESCO-model, hvor virksomheden under afdragsperioden leaser anlægget og til slut overtager det, når det er betalt ud," siger partner i NRGreen, Simon Borbiconi.

Anlægget forventes at være færdigt og klart ved udgangen af oktober 2022.

Nyt projekt vil udnytte solens stråler bedre

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs