EnergiWatch

Selskab vil opføre 1000 hektar solceller i Nordjylland

To solcelleparker ved Brøndum og Tylstrup på 500 hektar hver, er sat på dagsordenen i Nordjylland, hvor St. Jørgen Energy har set sig varm på to placeringer.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Ved to nordjyske byer vil der muligvis komme en ordentlig portion solceller op at stå. I hvert fald går selskabet St. Jørgen Energy med planer om at etablere to parker på hver 500 hektar simultant i de to byer i Aalborg Kommune. Begge parker skal hver kunne levere ca. 500 MW og forsyne ca. 120.000 husstande.

Det skriver Nordjyske.

St. Jørgen Energy har på forhånd lavet aftaler med godt 40 lodsejere om de tænkte arealer, mens der dog endnu ikke forelægger en projektansøgning fra selskabet.

St. Jørgen Energy vil efter planen fungere som udvikler, hvorefter begge projekter ventes at frasælges til investorer.

”Men det kan også tænkes, at vi bliver medinvestorer og kommer til at eje en del af parkerne. Konstruktionen ligger ikke fast endnu,” siger Thomas Lund, der er stifter og bestyrelsesmedlem hos St. Jørgen Energy til Nordjyske, og oplyser, at parkerne kan komme på benene inden for tre til fem år, hvis alt får som planlagt.

Erfarne kræfter

Hvis St. Jørgen Energy ikke får klokkerne til at ringe, gør nogle af kræfterne bag muligvis. Selskabet er stiftet af flere erfarne profiler, hvor en af stifterne kommer med en fortid i Copenhagen Infrastructure Partners, CIP.

Der er tale om Rune Bro Roin, der også har titel af stifter af CIP, hvor han også tidligere har været senior partner. Dertil har han en længere baggrund i Dong Energy og TDC.

Foruden den forhenværende CIP-mand, består selskabet af adm. direktør og stifter Michael Lind, der kommer med erfaring fra investeringer i ejendomme. Det samme gør Thomas Lund, der har titel af stifter og bestyrelsesmedlem.

Også bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen har været rådgiver for CIP, mens han har været partner i advokatselskabet M&A og SVP in FLSmidth.

Initiativtagerne har indkaldt til et informationsmøde torsdag, hvor planerne om de to store parker i Nordjylland uddybes.

Danmark kan blive det dyreste land at sætte solceller op i

Dansk Solcelleforening efterlyser oprydning i lovjungle

Energinet opdaterer kapacitetskort med steder til storforbrug og PTX


Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs