EnergiWatch

Analytiker: Nedjustering fra Nordex ingen overraskelse

 

Foto: Nordic Investment Bank

Det var ikke en stor overraskelse, da Vestas-konkurrenten Nordex tirsdag aften nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2022 og dermed sluttede sig til sine branchefæller, der ligeledes er ramt af stigende råvarepriser, forsinkelser, krig i Ukraine og kinesiske nedlukninger.

"Det er de samme bedrøveligheder, som man har talt om tidligere. Det koster lidt på omsætningen, at der er nogle forsinkelser, og så koster det meget på indtjeningen," siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, til MarketWire.

Nordex venter nu en omsætning på 5,2-5,7 mia. euro mod tidligere ventet 5,4-6,0 mia. euro.

Samtidig ses driftsmarginen målt på EBITDA lande på minus 4 til 0 pct. mod tidligere positive 1-3,5 pct.

Ydermere har den tyske vindmølleproducent i sin nye prognose også taget højde fra en ventet påvirkning fra forstyrrelserne i forsyningskæden, ekstraudgifter og påvirkning fra hackerangrebet fra marts.

Cyberangrebet har forsinket offentliggørelsen af Nordex' regnskab for første kvartal.

"Det er i bund og grund - udover cyberangrebet - nøjagtigt det samme som Vestas, Siemens Gamesa og GE. De aner ikke, hvornår der er nogen ting, der kommer ind på fabrikkerne. De ved ikke, hvornår de kan have vindmøllerne færdige," siger Jacob Pedersen.

Vestas nedjusterede sine forventninger til 2022 den 2. maj, og der ventes nu en omsætning på 14,5-16,0 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på minus 5-0 pct. I Siemens Gamesa ventes en negativ salgsvækst på 2-9 pct. samt en driftsmargin i den lave ende af spændet minus 4 til plus 1 pct.

Selv om der ikke var meget nyt i Nordex' nedjustering, kan den godt give modvind til Vestas-aktien, når børsen i København åbner klokken 9.

"Nu har vi haft nogle dage, hvor Vestas er kørt op på Siemens Gamesa-overtagelssen, så man kan bestemt ikke afvise, at der bliver et element af negativitet," siger aktieanalysechefen.

"Men vi skal også huske, at det relaterer sig til et forsinket førstekvartalsregnskab, og der har vi jo i og for sig fået Vestas' meldinger på, hvad selskabet har været præget af i første kvartal," fortsætter han.

Vestas steg tirsdag 3,7 pct. til 170,16 kr. og en samlet stigning i denne uge på 8,6 pct., efter nyheden om at Siemens Energy har budt 30 mia. kr. for de aktier i Siemens Gamesa de ikke jer i forvejen.

Nordex nedjusterer forventningerne

Nordex havde ordreindgang på 1,2 GW i første kvartal

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs