EnergiWatch

OX2 og Ålandsbanken udvider samarbejde

Den svenske vindudvikler har sammen med Ålandsbanken Fondbolag sat endnu en havvindpark på tapetet.

Foto: PR / OX2 / Joakim Lagercrantz

OX2 og Ålandsbanken skal samarbejde om endnu en havvindpark. Denne gang er der tale om Noatun Nord, der skal ligge ud for Ålands kyst.

Aftalen bygger videre på det samarbejde, OX2 og Ålandsbanken søsatte i november 2021, hvor det var et større havvindprojekt syd for Åland, Noatun Syd, der var i sigte.

Det nye projekt, der i stedet skal ligge nord for Åland, skal køre efter samme joint-venture model, hvori OX2 fungerer som udvikler frem til projektets færdiggørelse, mens Ålandsbanken skal være en langsigtet delejer gennem en fond, der skal gøre det muligt for offentligheden at investere i projektet.

"Vi ser frem til det udvidede samarbejde med Ålandsbanken Fondbolag om at realisere endnu mere havvind. Noatun-projekterne er vigtige skridt på vejen mod at gøre Åland til det ledende grønne knudepunkt i Norden. Sammen med de andre projekter vi planlægger, er Noatun-projekterne vigtige for at holde gang i en høj fart i den grønne omstilling og udviklingen af forretningen i Åland," siger Anders Wiklund, landedirektør for Åland hos OX2.

OX2 afleverer 286 MW svensk vind

OX2 giver GE ordre i Sverige

OX2 indtager Grækenland i europæisk udvidelse

OX2 køber rettighederne til syv finske vindparker 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs