EnergiWatch

Siemens Energy bekræfter overvejelse af bud på resten af Gamesa

Siemens Energy bekræfter nu, at selskabet overvejer at byde på de resterende aktier med henblik på at tage selskabet af børsen.

Foto: Ørsted / PR

Der er længe blevet spekuleret i, at storaktionæren i Siemens Gamesa, tyske Siemens Energy, ville ende med at købe samtlige aktier i vindmølleproducenten, og onsdag bekræfter Siemens Energy, at selskabet overvejer at byde på de resterende aktier med henblik på at tage selskabet af børsen.

Dermed bliver rygterne bragt tidligere onsdag morgen af Bloomberg News bekræftet.

Meddelelsen er uden et konkret tilbud, og derfor er handlen med Siemens Gamesa-aktier også suspenderet af de spanske børsmyndigheder.

Før handlen blev stoppet, lå aktien med en stigning på 11,2 pct. til 15,71 euro. Herhjemme ligger Vestas med en stigning på 5,8 pct. til 161,50 kr., og i Tyskland stiger Nordex 7,6 pct. til 12,40 euro.

I meddelelsen fra Siemens Energy fremgår det, at der endnu ikke er truffet nogen beslutning, og at der ikke er nogen sikkerhed for, at en handel vil blive en realitet.

Et bud på selskabet vil sandsynligvis kun indeholde en lille præmie i forhold den aktuelle kurs, meddeler de unavngivne kilder ifølge Bloomberg News.

I forvejen ejer det tyske energiselskab 67 pct. af Siemens Gamesa, som er noteret i Madrid, og som med den aktuelle kurs har en børsværdi på 9,6 mia. euro.

Siemens Gamesa har længe haft ondt i indtjeningen - som mange andre vindmølleproducenter - og har de seneste måneder flere gange nedjusteret forventningerne som følge af projektforsinkelser og omkostninger, der er løbet løbsk.

Siemens Energy siges være tæt på at byde på resten af Siemens Gamesa

Ejer afviser aktuelle salgsplaner for Siemens Gamesa 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs