EnergiWatch

Siemens Energy siges være tæt på at byde på resten af Siemens Gamesa

Et bud kan angiveligt være på vej til at blive annonceret i næste uge.

Foto: Siemens Gamesa

Der er længe blevet spekuleret i, at storaktionæren i Siemens Gamesa, tyske Siemens Energy, ville ende med at købe samtlige aktier i vindmølleproducenten, og onsdag forlyder det ifølge Bloomberg News, at et bud kan være på vej til at blive annonceret i næste uge.

Nyhedsbureauet refererer til unavngivne kilder, som fortæller, at Siemens Energy forbereder et kontant tilbud med henblik på at tage Siemens Gamesa af børsen.

Et bud på selskabet vil sandsynligvis kun indeholde en lille præmie i forhold den aktuelle kurs, siger de unavngivne kilder. Der er dog ikke truffet endelig beslutning hverken om pris eller timing, anføres det endvidere.

Siemens Energy har afvist at kommentere forholdet, skriver Bloomberg News.

I forvejen ejer det tyske energiselskab 67 pct. af Siemens Gamesa, som er noteret i Madrid, og som med den aktuelle kurs har en børsværdi på 9,6 mia. euro.

Siemens Gamesa har længe haft ondt i indtjeningen - som mange andre vindmølleproducenter - og har de seneste måneder flere gange nedjusteret forventningerne som følge af projektforsinkelser og omkostninger, der er løbet løbsk.

Aktien i Siemens Gamesa steg tirsdag 5,5 pct. til 14,13 euro, men er i 2022 faldet 33 pct.

Ejer afviser aktuelle salgsplaner for Siemens Gamesa

Siemens Gamesa topchef frygter ikke Kina – endnu 

Siemens Gamesa vinder canadisk ordre på 192 MW 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs