EnergiWatch

Vestas lancerer ny 4,5 MW-mølle med større vinger

Møllen kan bruges globalt, men vurderes at være særligt egnet til brug i dele af USA, Latinamerika, Sydafrika og Sydeuropa.

Foto: vestas

Vestas introducerer en ny mølle baseret på 4 megawatt-platformen. Den nye mølle, V163-4,5 MW, er beregnet på mellemstore og lave vindhastigheder.

Det fremgår af en meddelelse fra den danske vindmølleproducent.

Den nye mølletypes vinger dækker et areal, der er 18 pct. større end V150-4,5 MW-møllen og kan alt afhængig af vindparkens beliggenhed levere en årlig energiproduktion, der er op til 10 pct. større end V150-4,5 MW møllen.

"V163-4.5 MW forbedrer sikkerheden af business-casen for vores kunder, og da den er bygget på en af verdens mest installerede vindmølleplatforme med en veletableret global forsyningskæde, giver den os mulighed for at realisere den fulde værdi af de investeringer, der er foretaget af Vestas og vores leverandører ved at forlænge vores teknologiske livscyklus," siger Anders Nielsen, teknologidirektør hos Vestas ifølge meddelelsen.

Møllen kan bruges globalt, men vurderes at være særligt egnet til brug i dele af USA, Latinamerika, Sydafrika og Sydeuropa, hvor vindhastighederne passer til designet.

Vestas' 15 MW-møller skal op ud for Frederikshavn

Nordjyder bakker op om verdens største vindmøller i baghaven

Vestas-topchef kritiserer konkurrenter for slap disciplin 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs