EnergiWatch

NKT vil hente frisk kapital ind til udvidelser

Den danske kabelproducent satser på at få en større del af den grønne omstillingskage, men det kræver flere penge i skattekisten, hvorfor der nu ses på forskellige løsninger.

Foto: NKT

NKT har store planer om at udnytte den medvind, som den grønne omstilling i øjeblikket har i ryggen. Men inden der kan udvides, og markedspotentialet kan udnyttes, er der behov for kapital.

Det skriver Børsen.

“For at ekspandere yderligere er vi nødt til at investere. Vi er interesseret i finansieringsløsninger i samarbejde med kunder og regeringer. Så kan vi sikre os udvidelse af fabrikkerne, flere ordrer og øget omsætning,” siger Alexander Kara, der er adm. direktør i NKT, til avisen.

Her forklarer han videre, at der er forskellige muligheder til at hente flere penge ind, hvor en kapitaludvidelse er en del af dem. Det benyttede NKT sig af i to omgange i 2020, hvor eksisterende aktionærer spyttede penge i kabelskattekisten.

NKT begynder kabelproduktion til Suedlink

NKT stiller sig ikke tilfreds med et lille overskud 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs