EnergiWatch

Ørsted ser med "stor interesse" på brint i Grønland

Det grønlandske selvstyre vil næste år sende omkring 800 MW vandkraft i udbud. "Ideelt til Power-to-X", konstaterer det danske energiselskabs brintchef.

Grønlands Naalakkersuisoq – selvstyreminister – for bl.a. energi, Kalistat Lund, åbnede tirsdag for muligheden for hydrohydrogen. | Foto: Naalakkersuisut

At Grønland har store uudnyttede naturressourcer er velkendt. Imidlertid er der langt fra kun tale om råmaterialer i den grønlandske undergrund, hvilket selvstyrets energiminister Kalistat Lund reklamerede for tirsdag på den hollandske World Hydrogen Summit.

Her inviterede han interesserede til at se mod to potentielle vandkraftværker nord for Nuuk i områderne Tasersiaq og Tarsartuup Tasersua. Allerede næste år forventer det grønlandske selvstyre at gennemføre et udbud af de to anlæg. Mens opførelsen af projekterne, der skønnes at have en kapacitet på henholdsvis 600 og 200 MW, står til at blive påbegyndt i 2027.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs