EnergiWatch

Leverandørkriserne udfordrer Ørsted

Landvind- og solprojekter på mere end en gigawatt bliver betydeligt forsinkede, mens selv havvindforretningen nu også risikerer at blive ramt.

Foto: Deme Group

Der er aldrig et godt tidspunkt at være forsinket. Imidlertid kan der opbygges et argument for, at for et energiselskab som Ørsted er lige nu særskilt bitter timing med de rekordhøje priser på selskabets produkter. Et faktum, der understreges af bl.a. resultatet i Onshore-divisionen, der i 1. kvartal leverede en driftsmargin på hele 71,3 pct.

Såfremt energiprisernne fastholder niveauet, kunne Ørsted have tjent endnu mere fra og med det igangværende kvartal. For her var planen, at såvel den texanske solpark Old 300 på 430 MWe som selskabets foreløbigt største onshore-satsning – hybridparken Helena Energy Center med 268 MW vind og 250 MWe sol i samme delstat – skulle være taget i drift i 2. kvartal. Men det kommer ikke til at ske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs