EnergiWatch

Vestas investerer i bioenergi

CIP henter 2,8 milliarder til ny fond, der fokuserer på avanceret bioenergi i Europa og Nordamerika. Foruden to svenske fonde er pengene hentet hos gamle kendinge, CIP selv og den medejende mølleproducent.

Foto: Louise Herrche Serup

Blandt meget andet presser de store prisstigninger i disse tider vindmølleproducenterne på kapitalbeholdningen. Det stod senest klart, da Siemens Gamesa i forrige uge meldte om en stigningen i gælden på omkring 825 mio. euro siden januar, lige som GE tirsdag måtte melde, at blødningen intensiveres i VE-forretningen, der havde et underskud på 434 mio. dollar.

Slige udfordringer findes dog tilsyneladende overalt i branchen. I hvert fald har Vestas tilstrækkeligt med likviditet til at foretage investeringer uden for egen sektor. Den danske vindmølleproducent er således blandt de seks investorer, der har lagt 375 mio. euro (2,79 mia. kr.) i CIP's nyeste fond med fokus på avanceret bioenergi, CI Advanced Bioenergy Fund I.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs