EnergiWatch

GE taber milliarder på VE

GE Renewable Energy landede et underskud på tre milliarder i løbet af første kvartal.

Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS / X00403

Den amerikanske industrikoncern General Electric (GE) tabte i første kvartal et nyt milliardbeløb i sin division for vedvarende energi, GE Renewable Energy.

Driftsresultatet i GE Renewable Energy blev et stort underskud på 434 mio. dollar - svarende til 3 mia. kr. Underskuddet var dermed større end ventet, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et underskud på 370,3 mio. dollar.

I samme periode sidste år lød underskuddet på 234 mio. dollar.

Omsætningen i divisionen androg i første kvartal i øvrigt 2,87 mia. dollar mod estimeret 3,07 dollar af analytikerne. Omsætningen var 12 pct. lavere end i samme periode sidste år.

"Marginen i divisionen blev svækket med 790 basispoint rapporteret og 820 basispoint organisk til minus 15,1 pct., drevet af volumennedgang i den amerikanske landmølleforretning kombineret med omkostningsinflation i materialer," skriver GE i forbindelse med regnskabet.

Udover lavere volumen var marginen i landmølleforretningen negativt påvirket af produktmiks og nye produktomlægninger, anføres det.

Der var også tilbagegang i kvartalets ordreindgang, da den samlet landede på 2,8 mia. dollar og dermed faldt organisk med 19 pct. drevet af lavere ordreindgang på landmøller.

Det er påvirket af af "inflationsdrevne forsinkelser hos kunderne og et fald i det amerikanske marked."

Analytiker: Mølle-opskalering kan gøre prisstigning mere spiselig

Maersk og Egypten vil etablere grøn energi-produktion ved Suez-kanalen

GE indgår møllesamarbejde i Sydkorea 

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs