EnergiWatch

Siemens Gamesa sælger forretning for 4,3 mia. kr.

SSE køber mølleproducentens sydeuropæiske portefølje af udviklingsprojekter på land for et langt højere beløb end det forventede.

Foto: Siemens Gamesa/Laura Gonzalez

Det britiske energiselskab SSE køber Siemens Gamesas division for projektudvikling. Tirsdag aften annoncerer mølleproducenten, at der nu er underskrevet en aftale, hvorved briterne overtager porteføljen af landvindprojekter under udvikling i Spanien, Frankrig, Italien og Grækenland med en samlet kapacitet på 3,9 GW samt omkring 40 medarbejdere. Det sker til en pris på 580 mio. euro (4,3 mia. kr.).

"Vores sydeuropæiske projektudviklings-mandskab har over årene opbygget en fremragende og unik portefølje af vindprojekter i fire lande; som et resultat har der været meget stærk markedsinteresse for denne portefølje, og vi er overbevist om, at SSE vil være den rette partner til at udvikle disse projekter og integrere vores ansatte," siger adm. direktør Jochen Eickholt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs