EnergiWatch

Energinet vil koble energiø til Revsing

Den danske systemopeatør peger på Revsing som hjem for den omformerstation, der skal sende strøm fra energiøen i Nordsøen til fastlandet.

Foto: Energinet

Energinet er i gang med at kortlægge den infrastruktur, der skal til for at få de to energiøer Nordsøen og Bornholm i drift. Nu peger Energinet på, at Revsing i Vejen Kommune er det mest oplagte sted at placere den omformerstation, der skal sende strøm fra Energiø Nordsøen til fastlandet.

"Omformerstationer er ikke alene vigtige for den grønne omstilling - det er også vigtigt, at de ligger de rigtige steder. En placering i Revsing er velegnet, blandt andet fordi elnettet her er så stærkt, at der ikke vil kræves yderligere udbygninger af højspændingsnettet for at tage imod de store mængder strøm. Men også fordi placeringen er god i forhold til den forventede fremtidige udbygning af vedvarende energi", siger Hanne Storm Edlefsen, vicedirektør for Energiøer i Energinet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs