EnergiWatch

GE-direktør for landvind: Meget bekymret for industriens økosystem

Efter de store prisstigninger sidste år efter covid-19 havde priserne ellers stabiliseret sig - på et højere niveau - men siden krigen i Ukraine er systemet komme ud af balance igen.

Foto: GE Renewable Energy

En lang række topchefer i vindmølleindustrien har under denne uges vindenergikonference i Bilbao givet frit løb for deres - store - bekymringer for tilstanden i vindmølleindustrien, hvor pressede priser og store omkostningsstigninger har efterladt mange producenter finansielt blødende.

En af dem er chefen for landmøller hos Vestas-rivalen GE Renewable Energy, Sheri Hickok, som tirsdag under en paneldebat talte om en en ultimativt usund tilstand i forsyningskæden i øjeblikket.

Det skriver Recharge News.

"Det er usundt, fordi vi har et inflationært marked, der er ud over, hvad nogen forventede selv sidste år," sagde Sheri Hickok.

Hun fremhævede stålpriserne, som er steget tre gange, og at stål til havvindtårne i øjeblikket koster over 2000 dollar per ton. Priser på kobber, carbonfibre og logistik er ligeledes skudt i vejret.

"Det er virkelig latterligt at tænke på, hvordan vi kan opretholde en forsyningskæde i en voksende industri med den slags pres," sagde Sheri Hickok endvidere.

Efter de store prisstigninger sidste år efter covid-19 havde de ellers stabiliseret sig - på et højere niveau - men siden krigen i Ukraine er systemet komme ud af balance igen.

Der har givet en hidtil uset - og uholdbar - stor usikkerhed, og GE-chefen frygter ligefrem for hele industriens økosystem.

"Lige nu reducerer forskellige leverandører inden for industrien deres "footprint", de reducerer arbejdspladser i Europa. Hvis man fra politisk side mener, at denne forsyningskæde bare sådan lige vil være i stand til at vende og imødekomme to til tre gange efterspørgslen, så er det ikke rimeligt," sagde hun endvidere ifølge Recharge.

EU har skruet op for målsætningerne inden for vedvarende energi, og ønsker at den installerede vindenergikapacitet skal vokse fra 190 gigawatt i dag til 480 gigawatt i 2030.

GE-direktør: Måske skal vi bremse lidt op i teknologikapløbet

Vestas tilbage på tronen som verdensetter på det globale vindmarked

GE indgår møllesamarbejde i Sydkorea

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs