EnergiWatch

Vestas' kæmpevinger skal testes i Bremerhaven

Det tyske vindinstitut Fraunhofer Iwes skal teste de enorme vinger til Vestas' 15 MW V236-vindmølle i Bremerhaven.

Fraunhofer Iwes' nye faciliteter kan teste vinger med en længde på op til 120 meter. | Foto: Fraunhofer IWES/Nils Glinka

Testbænken, som Fraunhofer Institute for Wind Energy Systems er ved at bygge i Bremerhaven, vil kunne håndtere vindmøllevinger på op til 120 meters længde. En stor del af denne kapacitet får tyskerne brug for senere på året, når de skal teste Vestas' 115,5 meter lange vinger til producentens 15 MW V236-mølle.

Dermed bliver Vestas de første til at afprøve testbænken, der både kan udføre toaksede tests i fuld skala og teste segmenter af vindmøllevinger.

"Selv efter mere end 30 succesfulde testkampagner er en vinge på mere end 115 meter stadig en særlig udfordring for os, som kræver et særligt tæt samarbejde mellem alle involverede parter," siger Steffen Czichon, der leder Fraunhofer Iwes' afdeling for vinger i en meddelelse.

"Vi er glade for, at vi med Vestas har kunnet sikre os en mangeårig partner som den første kunde til vores nye testbænk."

Instituttet forventer at kunne begynde testene på Vestas' vinger til efteråret.

"Vi ser frem til at gennemføre den vingetest, som vi har brug for til vores V236-15,0 MW-prototype med en rotordiameter på 236 meter sammen med Fraunhofer Iwes, med det formål at kunne starte serieproduktionen, der er planlagt til 2024, med sikkerhed," siger Christian Fenselau, chef for verifikation og tests hos Vestas.

Testbænken bliver blandt andet bygget med 14,8 mio. euro (110 mio. kr.) i støtte fra det tyske ministerium for økonomi og klima.

Aalborg får nyt testsystem til vinger på over 100 meter

Testcenter på Fyn har taget verdens mest kraftfulde HALT-testbænk i drift

Danske ingeniører lægger betonfundamentet til moderne vindtests 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs