EnergiWatch

Dansk kapitalfond køber op i havvind: "Det er hårdt arbejde"

På få uger har Catacap købt to danske selskaber, der satser på høj vækst som leverandører til den voksende industri for havvindmøller. Men branchen er rig på eksempler på kapitalfondes vanskeligheder i den grønne industri.

"Det er en værdikæde, der økonomisk er under pres, og det mærker leverandørerne til de store vindmølleproducenter mere end nogen andre," siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i Catacap. | Foto: Catacap

Med få ugers mellemrum er den danske kapitalfond Catacap blevet eksponeret mod den stærkt voksende internationale havvindindustri gennem overtagelse af først den nordjyske underleverandør Nordmark i februar i år og senest opkøbet af majoritetsposten i industrivirksomheden Dafa Group med hovedsæde i Aarhus.

Begge virksomheder, der arbejder inden for to forskellige segmenter, og som begge betegnes som essentielle for installation og driften af vindmøller, har en del af deres forretning i vindindustrien. En industri, der er spået tårnhøje vækstrater med sin centrale placering i den grønne omstillling, og en industri, der gennem nogle år har stået højt på Catacaps liste over attraktive industrier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs