EnergiWatch

Tyskere opgiver USA efter storsejr og sælger til Total

Total Energies overtager hele den licens, der i fredags blev købt for mere end 5 mia. kr., og som det franske olieselskab forventer at konvertere til mindst 3 GW havvind.

Foto: EnBW

ENBW havde store ambitioner ved entreen på USA's havvindmarked i 2018. Med ansættelsen af en af industriens amerikanske pionerer, Bill White, som chef for den nordamerikanske forretning, ville forsyningsselskabet fra Baden-Württemberg gøre USA til et af sine udvalgte fokusmarkeder i sin strategi om at investere mere end 5 mia. dollar i vedvarende energi frem mod 2025.

Umiddelbart lignede det, at ENBW fik et gennembrud i den strategi i fredags. I joint venturet med Total Energies, Attentive Energy, sikrede tyskerne sig det næststørste licensområde i havbundauktionen New York Bight til en pris på 795 mio. dollar (5,3 mia. kr.).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs