EnergiWatch

Analytiker: Positivt med stigende elpriser i skuffende Vestas-meddelelse

"Det ser ud til, at Vestas er i gang med at hæve priserne, og at det i hvert fald delvist er lykkedes," siger Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

Foto: Sydbank PR

Vestas' foreløbige tal for fjerde kvartal er en skuffende omgang, der vidner om de udfordringer, som vindmølleproducenten har haft i det forgangne år, hvor covid-19, højere råvarepriser og propper i forsyningskæderne har lagt pres på driftsresultatet.

De foreløbige tal bærer dog også et enkelt lyspunkt i form af stigende priser per megawatt (MW), påpeger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, over for MarketWire.

Omsætningen på 4,6 mia. euro i kvartalet og 15,6 mia. euro for året var skuffende. På samme måde er prognosen for EBIT-margin før særlige poster for 2022 på 0-4 pct. noget under, hvad Jacob Pedersen havde ventet i 5 pct.

Vestas øgede i fjerde kvartal sin pris per MW til 0,86 mio. euro og 0,83 mio. euro for året. Det vidner om, at Vestas er i gang med at løfte priserne for at opnå rentabilitet i 2023.

"Al mulig grund til at se positivt på de ordrer, der bliver vundet. Det ser ud til, at Vestas er i gang med at hæve priserne, og at det i hvert fald delvist er lykkedes," siger aktieanalysechefen.

 

Vestas' EBIT blev markant svækket i fjerde kvartal

Vestas sænker forventninger til 2021 og giver bud på 2022 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs