EnergiWatch

Flaskehals udsætter Better Energy-park på Lolland

Elnettet er ikke klar til storstilet solcellepark ved Grænge på Lolland, der derfor må udsættes på endnu ubestemt tid.

Foto: Better Energy

Flaskehalse i elnettet er et problem flere steder i landet, hvor Lolland dog er et af de steder, der er hårdest ramt. Det sætter nu et midlertidigt stop for Better Energys solcellepark ved Grænge. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

"Som det ser ud lige nu, har jeg ikke noget præcist bud på, hvornår arbejdet kan gå i gang. Det kræver, at vi har endelig godkendelse og en aftale med Energinet, som skal aftage strøm fra det kommende anlæg. Og Energinet er i gang med en større, samlet planlægning og prioritering, siger Esben Billeskov, der er vicepræsident i Better Energy, som står for opførelsen af Grænge-anlægget," siger Esben Billeskov, der er vicepræsident i Better Energy til avisen.

Han gætter på, at projektet først vil komme i gang i 2024 eller 2025.

Der lægges lige nu nye kabler og bygges nye højspændingsstationer nær Rødby og Gloslunde, ,mens der er lignende store net-projekter undervejs. Dog er hverken priotering og rækkefølge afgjort, og derfor må flere projekter sættes på pause indtil videre.

Anlægget ved Grænge er på 178 MW, selvom anlægget undervejs er blevet mindre. Det skal dække omkring 125 hektar.

Energiselskab tilbyder kontant beløb til sure naboer til solcellepark

Ny Better Energy-park skal sikre 12 virksomheder strøm fra solceller

Elkøbsaftale med Statkraft får Better Energy til at bygge polsk solpark  

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs