EnergiWatch

Shell køber italiensk udvikler af solcelleprojekter

Olieselskabet har købt Solar-Konzept Italia, som specialiserer sig i udviklingen af solcelleparker.

Foto: European Energy

Shell har med overtagelsen af Solar-Konzept Italia (Ski) øget sine solcelleudviklingsplaner i Italien til en samlet kapacitet på ca. 2 GW.

Det oplyser oliekæmpen i en pressemeddelelse.

"Italien er et prioriteret marked for Shells Renewables & Energy Solutions-division. Købet af Ski stemmer overens med Shells ambition om at udvikle et integreret energitilbud i overensstemmelse med koncernens Powering Progress-strategi og med forpligtelsen til at opnå netto nul-emissioner i 2050. Vi vil også fortsætte med at arbejde med nationale og regionale myndigheder for at støtte Italiens energiomstilling," udtaler Marco Marsili, vicedirektør for Shell Italia.

Med overtagelsen skiftes der også ud i ledelsen hos Ski. Og her ser den nyudnævnte adm. direktør for Ski, Ivan Niosi, frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle solcelleprojekter.

"Denne aftale accelererer vores igangværende indsats i Italien og vil gøre os til en af ​​de førende solcelleudviklere i Italien. Skis team på 10 personer vil blive integreret i Shell Italy og bibringe værdifuld erfaring," siger han.

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs