EnergiWatch

Ørsted indgår aftale om at bygge havvindmøllepark i Sydkorea

Ørsted og det statsejede forsyningsselskab Kospo har underskrevet en hensigtserklæring om udviklingen af en havmøllepark på 800 MW i Sydkorea.

Foto: Ørsted

Ørsted og Sydkoreas statsejede forsyningsselskab Korea Southern Power (Kospo) har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle et havvindprojekt på 800 MW ud for den sydkoreanske havneby Incheon.

Det skriver Offshorewind.biz.

I henhold til hensigtserklæringen er Ørsted og Kospo blevet enige om at udforske nøgleområder for samarbejde om Ørsteds Incheon-havvindprojekter, herunder ansøgning om certifikater for vedvarende energi, fælles drift og teknologiudveksling for til drift og vedligeholdelse af havvind.

"Denne hensigtserklæring markerer en vigtig milepæl for, at Incheon offshore vindprojekter kan modtage sikrede indtægter, hvilket tager os et skridt tættere på at gøre flagskibsvindmølleparkerne til virkelighed," siger Martin Neubert, viceadministrerende direktør i Ørsted.

I november 2020 meddelte Ørsted, at det har planer om at udvikle havvindprojekter i Sydkorea med en kapacitet på op til 1,6 GW ud for havnebyen Incheon.

I en separat meddelelse har Ørsted ifølge Offshorewind.biz meddelt, at selskabet har udnævnt Seung-Ho Choe som sin nye landechef for Korea.

I sin nye rolle vil Seung-Ho have det overordnede ansvar for Ørsteds Korea-forretning, udvide dets tilstedeværelse og synlighed, føre tilsyn med den succesfulde udvikling af Incheon-havvind-projekterne, udvikle nye projekter og andre nye forretningsområder som eksempelvis vedvarende brint.

Analytiker forventede mere fra Ørsted i skotsk auktion

17 projekter vinder licenser i Scotwind

 

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs