EnergiWatch

Tysk elproduktion fra sol og vind faldt med over syv procent i 2021

Et fald i produktionen fra vedvarende kilder er en af mange årsager til, at Tysklands CO2-udledninger steg i 2021.

Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP

Vedvarende energikilder bidrog med 42,8 pct. af den tyske elproduktion i 2021 – et mærkbart fald fra 48 pct. året forinden. Det skriver det tyske Bundesnetzagentur i en meddelelse.

Mest bidrog landets vindmøller, med 22,6 pct. af elproduktionen. 9,3 pct. af den tyske strøm kom fra sol og 10,9 pct. leverede biomasse, vandkraft og andre vedvarende kilder.

Den lavere produktion af vedvarende energi er ifølge tænketanken Agora Energiewende en af årsagerne til, at Tyskland har øget sine drivhusgasudledninger med omkring 33 mio. ton CO2-ækvivalenter i forhold til 2020. Men også det økonomiske opsving efter coronakrisen har bidraget til den øgede udledning, sammen med høje gaspriser, der har forårsaget et øget forbrug af kulkraft. Samtidig skabte den koldere vinter i 2021 et øget energibehov.

I forhold til coronaåret 2020 er Tysklands udledninger steget med 4,5 pct., hvilket atter bringer landet under sit nationale mål for årtiets start. Heller ikke dette års klimamål bliver nemt at nå, har landets nye såkaldte "super minister" for klima og økonomi, Robert Habeck fra De Grønne, medgivet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs