EnergiWatch

Medie: European Energy og tidligere Just Eat-ejer køber sig ind i biogasanlæg i milliardhandel

En tidligere Just Eat-ejer og et energiselskab har købt et vestjysk biogasanlæg i en handel, der kan runde en mia. kr. ifølge kilder tæt på forløbet.

Foto: Louise Herrche Serup

Gennem familiekontoret Maigaard & Molbech har milliardæren Bo Bendtsen, der blandt andet har været medejer af Just Eat, skudt et stort beløb i biogasanlægget Vinkel Bioenergi i et joint venture med energiselskabet European Energy.

Det skriver Børsen, der ifølge kilder tæt på transaktionen kan berette om, at handlens værdi overstiger 1 mia. kr. De nye ejere af Vinkel Bioenergi ønsker ikke at oplyse eller bekræfte købsprisen.

"Der er skudt mange forvaltere op, som har fokus på infrastruktur og grøn energi. Mange steder fokuseres der på sol og vind, men vi synes i princippet, at hele den cirkulære tankegang er rigtig spændende," siger Bertel David Maigaard, adm. direktør for Maigaard & Molbech, til mediet.

Købet af biogasanlægget er den spæde start på familiekontorets strategi om at danne en "cirkulær bioøkonomisk koncern", og derfor er Maigaard & Molbech, der forvalter en række velhavende familiers formuer, på udkig efter lignende projekter, som kan være alt fra power-to-xx, pyrolyse og græsprotein.

For European Energys vedkommende skal CO2'en fra anlægget bruges til at producere grøn metanol.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

European Energy fisker efter energirevolution i Thy

European Energy frasælger to danske solparker til Encavis 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs