EnergiWatch

Roblons køb af tjekkisk selskab er gennemført

Den danske fiberkabelforretning Roblon har gennemført købet af det tjekkiske selskab Vamafil, der laver behandling og forarbejdning af fibre til blandt andet fiberproducenter.

Foto: GOOGLE MAPS

Købet blev offentliggjort den 9. december sidste år - og her mandag den 3. januar er købet så faldet på plads.

At købet blev til noget var afhængig af "bekræftende due diligence på enkelte forhold, fastholdelse af ledelse samt andre sædvanlige betingelser. Dette er sket med tilfredsstillende resultat og parterne er blevet enige om at gennemføre handlen som aftalt," oplyser Roblon.

Der er alt i alt betalt 8,7 mio. euro svarende til 64,9 mio. kr., hvoraf de 1,5 mio. euro er tilbageholdt via Escrow-aftale som sikkerhed for sælgers garantiforpligtelser i 18 måneder fra dags dato.

Det er planen, at Vamafils nuværende forretningsområde fortsat skal udvikles. Derudover får Roblon med mulighed for at sikre vækst i kerneforretningen inden for den fiberoptiske kabelindustri samt styrke konkurrenceevne og profitabilitet ved udflytning af udvalgte dele af produktionsapparatet fra Danmark til Tjekkiet.

Roblon kommer med udflytningen geografisk tættere på den væsentligste del af den europæiske fiberoptiske kabelindustri.

"Dette giver selskabet en position tilsvarende den som Roblon har opnået i USA med placeringen i North Carolina," skriver selskabet.

Den planlagte udflytning vil blive sat i gang, når der skønnes at være stabilitet i smittespredningen og reduceret risiko for indrejserestriktioner i Tjekkiet henholdsvis Danmark.

"Udflytningen forventes fortsat at kunne igangsættes medio foråret 2022 og forventes fuldt gennemført inden udgangen af 2022," oplyser Roblon mandag eftermiddag.

Roblon køber tjekkisk selskab og præsenterer ny målsætning

Roblon opjusterer og venter nu mindre underskud i 2020/21

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs