EnergiWatch

Analytikere: Vestas slipper relativt billigt fra cyberangreb

"Mit indtryk er, at Vestas ikke har været så lammet af det her, som eksempelvis nogle af de andre selskaber har været," siger Jacob Pedersen, analysechef i Sydbank, til Børsen.

Foto: vestas

Konsekvenserne af hackerangrebet mod Vestas ser ud til at blive en del mindre end tilfældet var for andre store børsnoterede selskaber som ISS, Demant og A.P.Møller-Mærsk.

Det skriver dagbladet Børsen.

I november blev Vestas' it-systemer brudt ind af hackere, som truede med at offentliggøre stjålne data, hvis ikke selskabet betalte en løsesum. Det nægtede vindmølleproducenten, og sidenhen er informationer blevet lagt ud på nettet. Alligevel ser Vestas ud til at slippe relativt billigt fra datatyveriet.

"Det er altid alvorligt, når en virksomhed bliver ramt af et cyberangreb. Når det er sagt, så virker det ikke til, at det får den store indvirkning på forretningsomfanget," kommenterer aktieanalytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær over for Børsen.

Hun peger på, at dataindbruddet ikke ser ud til at have påvirket kunderne eller forsyningskæderne, om end det har koster tid og penge, også til eksterne konsulenter, at få genåbnet systemerne.

"Mit indtryk er, at Vestas ikke har været så lammet af det her, som eksempelvis nogle af de andre selskaber har været," siger Jacob Pedersen, analysechef i Sydbank, også.

 

Vestas: Stort investeringsår i 2022 kan give ekstraregning til kunderne

277 Vestas-møller får lov at stå – i hvert fald lidt endnu

Testcenter på Fyn har taget verdens mest kraftfulde HALT-testbænk i drift  

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs