EnergiWatch

Ørsted-topchef: Virksomheder bør måle succes på bæredygtighed

Til Berlingske uddyber Mads Nipper, at en succesfuld virksomhed er en virksomhed, der skaber værdi for både sine aktionærer og sine andre væsentlige interessenter.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Ifølge Mads Nipper, der er administrerende direktør i Ørsted, har virksomhedernes succeskriterier gennem årene ændret sig fra blot at skabe vækst og arbejdspladser.

Der skal også gøres en forskel på andre parametre - inden for særligt bæredygtighed, lyder det fra Ørsted-direktøren.

Det skriver Berlingske.

"Jeg har ikke nogen respekt for dem, der ikke tager de nødvendige skridt," siger Mads Nipper til Berlingske.

Til avisen uddyber Mads Nipper, at en succesfuld virksomhed er en virksomhed, der skaber værdi for både sine aktionærer og sine andre væsentlige interessenter, eksempelvis medarbejdere, kunder, det omkringliggende samfund og ideelt set verden.

Mens det i flere år har været et udgangspunkt for virksomheder at skabe vækst og arbejdspladser har, flere virksomheder måttet erkende, at de også bør tage flere parametre i brug, når de vil måle succes.

Virksomheder skal drives uden at skade samfundet eller planeten, og her er målsætningerne at blive endnu bedre på blandt andet klima og ligestilling. Det skriver avisen.

"Jeg vil hævde, at næsten alle virksomheder enten kan skabe nye markeder eller en ny forretning ved at se anderledes på bæredygtighed," siger Mads Nipper til Berlingske.

Udviklingen ses både i Ørsted og Maersk, hvor Ørsted i 2017 frasolgte olie- og gasproduktion for i stedet at satse på grønne energikilder. Mærsk vil ligeledes forsøge at eliminere udledning af drivhusgasser, men forsøger også skabe et marked for grøn logistik.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Ørsted var med til at søsætte klimainitiativ i shipping – nu har selskabet trukket sig

Ørsteds fravær presser delstat til at ændre regler

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs