EnergiWatch

RE Energy genopliver tidligere Ørsted-fabrik i Kalundborg

En vital del af planen om at genoptage den tidligere Ørsted-satsning, Inbicon, i Kalundborg er kommet på plads. RE Energy har nemlig indgået en aftale med canadiske Comet Bio om produktion af kosttilskud i forlængelse af fabrikken.

Inbicon-anlægget i Kalundborg. | Foto: Jacob Ehrbahn

Biobrændstofsatsningen Inbicon har primært været kendt som dødvægt i Ørsted og daværende Dongs regnskabsbøger og symptomatisk for tidligere topchef Henrik Poulsens forsøg på at fokusere forretningen, fik projektet i Kalundborg øksen i 2015.

Drømmen om et bioethanols-eventyr i det vestsjællandske var dog ikke død, og selskabet RE Energy, der er ejet af Karsten Ree, overtog 1. april 2020 formelt projektet og fabrikken fra Ørsted. Opstarten gik dog primært med nødproduktion af ethanol til håndsprit, men man har med faste skridt arbejdet hen imod en genopstart af det forliste projekt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs