EnergiWatch

PTX-anlæg i Esbjerg får første tommel op

Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune har tirsdag besluttet at sætte gang i udarbejdelsen af plangrundlaget til H2 Energys PTX-anlæg i Esbjerg.

Foto: PR Business Esbjerg

Med en deadline i 2024 skal der sættes gang i forarbejdet til det 1 GW store PTX-anlæg, det schweiziske energiselskab H2 Energy Europe vil etablere i Esbjerg. Tirsdag er der således besluttet at sætte gang i udarbejdelsen af plangrundlaget. Det skriver Jydske Vestkysten.

"Med Esbjergs ambitioner om at være den bæredygtige Energimetropol er det jo meget interessant, at flere virksomheder ser vores område som optimal i forhold til at etablere Power-to-X faciliteter. Det styrker kommunen, at vi er med helt i front af den grønne omstilling. Nu begynder processen med lokalplanen, og her vil der selvfølgelig også være en høringsperiode. I den forbindelse planlægger vi et borgermøde, da vi ved, at der er mange borgere, som er interesserede i at høre mere om denne type virksomhed," siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S), til Jydske Vestkysten.

H2 Energy har købt en grund på 11 hektar i Veldbæk ved Esbjerg, hvor det er planen, at der efter en investering på et "stort milliardbeløb" skal stå et splinternyt PTX-anlæg klar i 2024. Anlægget skal producere ca. 90.000 ton brint, når det er fuldt udbygget.

Virksomheden anslår, at etableringen af brintøkosystemet og hele forsyningskæden vil skabe mellem 200-300 nye, permanente arbejdspladser.

Schweizere vil investere milliarder i PTX-anlæg i Esbjerg

Nyt PTX-anlæg giver grønne perspektiver for fjernvarmen

 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs