EnergiWatch

RWE opretter 200 stillinger til nye sol- og vindprojekter

Det tyske selskab vil i forbindelse med højere GW mål have flere ansættelser på plads i hjemlandet.

Tyske RWE, der netop har vundet det danske Thor-udbud, sætter fart under de tyske VE-ambitioner. | Foto: POOL New/REUTERS / X80003

RWE har for nyligt sig et mål, der hedder 50 GW grøn energi i 2030. Med det, der er en fordobling af det tidligere mål, skal der en del nye projekter til. Og det kræver en del flere hænder.

Virksomheden annoncerer derfor omkring 200 nye jobs til udvikling af vind- og solparker.

"Vores milliarder af euros i investeringer skaber masser af muligheder for kvalificerede medarbejdere," siger Katja Wünschel, driftschef for landvind og sol i Europa og Asien og Stillehavsområdet for RWE.

"Vores Tailwind for Germany-kampagne står for ekspansion og hurtighed. Vi planlægger ambitiøs vækst for el fra vind og sol med regional projektudvikling og øget lokal tilstedeværelse. Vi har en klar ambition: Vi vil bidrage til, at energiomstillingen bliver en succes."

Med den nye plan skal RWE også sprede sig mere ud over Tyskland. Derfor åbner selskabet syv kontorer for udvikling af projekter inden for områderne landvind og solcelleanlæg.

De nye kontorer skal placeres i Berlin, Düsseldorf, Mainz, i Heilbronn/Stuttgart og i Augsburg/Münchens storbyområder samt i Leipzig og Rostock.

Hidtil har RWE stilet efter at føje 1,5 GW ny kapacitet til årligt. Det hæves nu med 70 pct. til 2,5 GW. Det skyldes til dels også inkluderingen af grøn brint, hvor RWE allerede nu deltager i en række projekter – heriblandt som ledende part i det tyske Aquaventus-projekt, der vil lave grøn brint af 10,3 GW havvind.

Selskabet stiler efter selv at have en elektrolysekapacitet på 2 GW ved udgangen af årtiet.

RWE sætter mål om 50 GW grøn energi i 2030 

Thorsminde Havn bejler til RWE efter Thor-sejr

RWE vinder lotteriet om Thor 

 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs